Rutger

Creatief Landschaps & Architectuur-, Portret- en Groepsfotograaf.
Rutger Hollander (geboren Arnhem, 1976) werkt sinds 2001 zelfstandig. Begonnen in Arnhem, tegenwoordig woonachtig te Nijmegen en werkzaam in het hele land en daarbuiten.

Door zijn Technische opleiding (Fotonica, Technische Fotografie en Video, Ede) en z’n jarenlange ervaring (Stage Erwin Olaf te Amsterdam, enkele jaren in vaste dienst bij o.a. Fotoburo Peter Drent en TV Gelderland te Arnhem, Visual Photo Design te Nijmegen en al meer dan 18 jaar zelfstandig) is hij een zeer vakkundig fotograaf.

U kunt bij hem terecht voor prachtige reportages, sprekende portretfoto's, goede en leuke groepsfoto's van kleine maar ook hele grote groepen. Kleine en grote gevestigde bedrijven en overheidsministeries maken regelmatig gebruik van zijn diensten zoals het laten fotograferen van producten, het in beeld brengen van gebiedstransformaties en nog veel meer waarvan U vele voorbeelden hier online kunt zien.

Naast particuliere verkopen van zijn “vrije werk” zijn onder andere 6 werken aangekocht door de kunstcommissie van het G.G.Z. Nijmegen. Bij de fotowedstrijd Kunstklik 2009 werd Rutger 2de en door Kunstbende werd hij in 2010 gevraagd als vakjurylid.

Sinds enkele jaren werkt hij o.a. als Creatief Landschaps- en Architectuur vakfotograaf voor de Provincie Gelderland en voor de Gemeente Nijmegen fotografeerde hij verschillende projecten waaronder het prestigieuze Ruimte voor de Waal. Zijn werk wordt veel gebruikt voor o.a. websites, nieuwsbrieven, billboards/bouwborden, brochures en magazines

Lees meer in het artikel "Door de lens van... Rutger Hollander" in vakblad Architectuur.nl : https://issuu.com/rutgerhollander/docs/architectuurnl_1-2017_door_de_lens_